Word lid Bestel gratis

Longpunt 8-11-2017

Een week voor de laatste longpuntbijeenkomst van dit jaar kregen we een leuke uitnodiging van Lenny van Valkengoed. Het thema was een gezellige middag in de natuur, waarbij we niet naar buiten hoefden.

Helaas was de middag niet door veel mensen bezocht, maar dat mocht de pret niet drukken. We begonnen met een inleidend praatje door Margreet Duym. De natuur is heel belangrijk voor de mens en dier. Frisse lucht is belangrijk voor de longen. Lenny van Valkengoed nam het over en zij vertelde dat zij gestart is met een cursus natuurgids van het IVN (Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid). Wij kregen informatie wat het IVN doet. Een belangrijk doel is: mensen vanaf jonge leeftijd in contact brengen met de natuur en hun omgeving zodat zij zich bewust worden van de waarde ervan. Zij doen dat door excursies, natuurlessen geven aan kinderen, omgeving vergroenen e.d.

Daarnaast is er aandacht voor de duurzaamheid: het bewust worden van je eigen handelen b.v. hoe ga ik om met afval, energie en voedsel.

Tussen deze informatie sheets had Lenny mooie foto’s van de natuur gedaan, die zij zelf in de buurt tijdens wandelingen heeft gemaakt.

Tijdens de pauze met een kopje thee/ koffie was er heerlijk gebak.

Na de pauze moesten we zelf aan de gang. Lenny had enkele blaadjes gemaakt met daarop allerlei boomvruchten uit het bos, de woonwijk e.d. gelegd en wij moesten gaan benoemen wat dit was. Dat was nog niet zo’n eenvoudige zaak. Lenny kwam bij elk groepje langs om duidelijke uitleg te geven.

Het was een gezellige middag waarin deze keer niet over een ziekte gesproken werd, maar wel over een belangrijk punt voor gezonde longen.

Hartelijk dank Lenny.

Gitta van Broekhoven
Werkgroep Longpunt Amersfoort

 

 

 

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
E-mail
Stel uw vraag aan het regiopunt via e-mail.
Ontmoet elkaar
Kom in contact met anderen met een longziekte.
Longforum
Deel uw ervaringen of stel uw vraag aan een longarts.