Word lid Bestel gratis

Longpunt 7-11-2018

Op woensdagmiddag 7 november 2018 was onze laatste longpuntbijeenkomst van 2018.
De middag bestond uit drie onderdelen namelijk: het bijpraten over de laatste weetjes omtrent het medicatiegebruik, gezellige afsluiting en afscheid van Margreet Duym

Het was alweer twee jaar gelden dat we het onderwerp over inhalatie medicatie op de agenda hadden staan en ook dit keer vertelde Erna van de Star weer enkele nieuwtjes, waaronder de nieuwe voorzet kamers in de handel waren en die je door de apotheken in de regio nu zal krijgen. Je krijgt jaarlijks een nieuwe voorzetkamer, hier moet je wel meestal naar vragen bij de apotheek. Erna had ze allemaal meegenomen en je kon ze allemaal bekijken.

Ook werd voor de verschillende inhalatie medicatie de inhalatie procedure weer eens doorgenomen. Hierin werd ook besproken dat het belangrijk is dat je goed je mond moet spoelen na het gebruik van de inhalatiemedicatie, om bijwerkingen te voorkomen.

Na de pauze hebben we gezellig met koffie, thee en gebak bij elkaar gezeten en kon je individueel nog even wat problemen over je eigen medicatie met Erna bespreken.

Aan het einde van een gezellige middag hebben we dan afscheid genomen van Margreet Duym. Zij is ongeveer 4 jaar onze gesprekleidster geweest. Na ontvangst van een mooie bos bloemen en een boek van Herman van Veen, als dank voor haar inzet bij ons, heeft iedereen persoonlijk afscheid van haar genomen en is huiswaarts gegaan.

 

 

 

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
E-mail
Stel uw vraag aan het regiopunt via e-mail.
Ontmoet elkaar
Kom in contact met anderen met een longziekte.
Longforum
Deel uw ervaringen of stel uw vraag aan een longarts.