Word lid Bestel gratis

Longpunt 3-5-2017

Samen gezellig er op uit door de Amersfoortse grachten.

Op 3 mei 2017 was het dan zover, een uitje in plaats van de gebruikelijke Longpunt bijeenkomst.
Het uitje was een rondvaarttocht door de grachten van Amersfoort met de Waterlijn. De Waterlijn verzorgt rondvaarttochten door Amersfoort. Ze hebben op dit moment 7 boten varen. Ook hebben ze regelmatig thematochten.

Spannend was wat het weer zou doen. ’s Morgens was het nogal druilerig en grijs, maar in de middag werd het droog. De paraplu was gelukkig niet nodig. Tussen 13.30 en 14.00 uur meldden zich 20 mensen in de Krommestraat om mee te gaan op de boot. Om 14.00 uur was het inschepen en vertrok de boot.

Henk, de gids van de Waterlijn vertelde allerlei bijzonderheden over Amersfoort. Over Piet Mondriaan, Johan van Oldenbarnevelt en Kardinaal Jong, die in Amersfoort gewoond hebben. Daarnaast natuurlijk over de oude gebouwen, de Muurhuizen, Monnikendam, Het huis met de paarse ruitjes, de vele oude bruggetjes en natuurlijk de Onze Lieve Vrouwentoren. Tijdens de vaartocht moesten we regelmatig onze hoofd naar beneden houden i.v.m. de lage bruggetjes.  Wat is Amersfoort toch mooi.

Na ongeveer 3 kwartier legden we weer aan en gingen we naar de Brasserie Rijdes aan de Gracht. Hier was een ruimte voor ons gereserveerd voor een lekkere koffie of thee met een heerlijk stuk appelgebak als afsluiting van deze gezellige middag.

Gitta van Broekhoven
Werkgroep Longpunt Amersfoort
mail: amersfoort@longpunt.longfonds.nl

 

 

 

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
E-mail
Stel uw vraag aan het regiopunt via e-mail.
Ontmoet elkaar
Kom in contact met anderen met een longziekte.
Longforum
Deel uw ervaringen of stel uw vraag aan een longarts.