Word lid Bestel gratis

Wordt u de nieuwe publieksvoorlichter van het Longfonds in Gelderland of Utrecht?

In juni 2018 start de nieuwe cursus Publiekvoorlichting van het Longfonds. Tijdens deze cursus wordt u opgeleid tot publieksvoorlichter van het Longfonds in Gelderland en/of Utrecht.

Een publieksvoorlichter is iemand die, onbezoldigd en op aanvraag, voorlichting geeft over longziekten aan verenigingen, stichtingen, scholen, ouderenbonden et cetera. De groepen variëren van 10 tot 50 personen en de voorlichting gaat vooral over astma, COPD, bijzondere longziekten, het Longfonds of een combinatie van deze onderwerpen. Gemiddeld zal dit neerkomen op één dagdeel cq avond per maand.

De cursus bestaat uit vier middagen cq avonden. Tijdens de cursus komt u van alles te weten over het Longfonds en diverse longziektes. Verder leert u hoe u voor een groep mensen een presentatie moet houden en op welke manier u zich hierop kunt voorbereiden. Er zijn geen kosten aan verbonden. U moet wel beschikken over eigen vervoer.

We zoeken mensen die zelf ervaringsdeskundig zijn op het gebied van longziekten of hier de nodige basiskennis over hebben. Men moet zelfstandig de voorlichtingslocaties kunnen bereiken en een goede kennis hebben van de Nederlandse taal, zowel schriftelijk als mondeling.

Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden:
e-mail: publieksvoorlichtinggelderland@regiolongfonds.nl of publieksvoorlichtingutrechtgooivecht@regiolongfonds.nl.
Vermeld aub uw telefoonnummer en er wordt zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen.