Word lid Bestel gratis

Collecte

Longen zijn van levensbelang. Het Longfonds strijdt voor gezonde longen en tegen ongeneeslijke longziekten. Elk jaar in het voorjaar is de jaarlijkse collecte van het Longfonds.

In Nederland zijn ruim een miljoen mensen met een longziekte. Mensen met astma, COPD of een zeldzame chronische longziekte. Het Longfonds zet zich voor hen in, want longen zijn van levensbelang. Wij strijden voor gezonde longen en tegen longziekten. Het Longfonds is zowel een gezondheidsfonds als een patiëntenvereniging, en komt op voor de belangen van mensen met longziekten. Dit gebeurt door belangenbehartiging van de leden, het geven van informatie en advies, het delen van ervaringen, het financieren van wetenschappelijk onderzoek en het uitvoeren van projecten op het gebied van preventie, verbeteren van de zorg en kwaliteit van leven.

Wat kunt u doen?

Van 14 t/m 19 mei 2018 organiseert het Longfonds weer de landelijke collecte. Daarmee kunnen wij werken aan een betere toekomst voor mensen met een longziekte, en misschien zelfs longziekten helemaal de wereld uit helpen.
Het werven van vrijwilligers voor de collecte is in volle gang. En het gaat de goede kant op! Inmiddels zijn ruim 2000 nieuwe collectanten en 450 nieuwe organisatoren geworven voor de collecteweek.
Maar het kan nog beter. Daarom vragen wij om uw hulp!

Belangstellenden kunnen zich hier aanmelden.

Lukt het niet om via de website aan te melden, dan kan men ook mailen naar collecte@longfonds.nl , bellen met de collecte administratie 033 - 434 12 87 of contact zoeken via de contactpagina.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
E-mail
Stel uw vraag aan het regiopunt via e-mail.
Ontmoet elkaar
Kom in contact met anderen met een longziekte.
Longforum
Deel uw ervaringen of stel uw vraag aan een longarts.