Word lid Bestel gratis

Voorlichting over bewegen en meedoen in de maatschappij

Speciaal voor longpatiënten organiseren het Diakonessenhuis en het Longfonds op dinsdag 26 mei een ‘Longpunt’ over bewegen en meedoen in de maatschappij.

Genieten van het mooie week, lekker naar buiten, een ommetje lopen zonder belemmeringen. Dat is niet altijd makkelijk met een longziekte, maar belangrijk is het wel. Want bewegen geeft lucht en helpt om u fit en energiek te voelen. Maar hoe krijgt u conditie als u alleen van de gedachte aan bewegen al moe wordt? En wat kunt u doen om uw conditie op peil te houden? Tijdens de bijeenkomst op 26 mei neemt longfysiotherapeut Catharina Colli van Centrum Fysiotherapie Colli te Utrecht de mogelijkheden met u door: van therapie bij de fysiotherapeut tot alledaagse beweegvormen zoals het gebruik van e-bike, zit-step, rollator en, scootmobiel. Ook legt zij uit hoe u thuis zelf oefeningen kunt doen en wat daarbij de juiste ademtechniek is.

De bezoekers hoeven geen patiënt van het Diakonessenhuis en/of lid van het Longfonds te zijn, aanmelden is niet nodig en deelname (inclusief parkeren) is gratis. Ook partners, mantelzorgers en zorgverleners zijn van harte welkom.

De bijeenkomst vindt plaats in het Auditorium van het Diakonessen ziekenhuis en duurt van 14.00 tot 16.00 uur. De zaal is open vanaf 13.30 uur.

Meer informatie: longpuntutrecht@longfonds.nl