Word lid Bestel gratis

Longpunt Amersfoort bespreekt De Zorg of Holland

Het bekende satirische televisieprogramma Koefnoen presenteerde in 2014 een hilarische persiflage over de veranderingen in de zorg in Nederland: De Zorg of Holland.

In werkelijkheid zijn al die veranderingen voor mensen met een chronische aandoening natuurlijk helemaal niet hilarisch. Daarom organiseert Longpunt Amersfoort op 7 oktober in de Brugkerk te Amersfoort (Schuilenburgerweg 2) een speciale bijeenkomst over dit onderwerp, met medewerking van deskundige gespreksleiders van Zorg Verandert, een landelijk samenwerkingsverband van 12 verschillende patiënten-en belangenorganisaties. U bent van harte uitgenodigd!

De bijeenkomst vindt plaats in Kerkelijk centrum De Brug, Schuilenburgerweg 2 te Amersfoort. De zaal is open vanaf 13.30 uur, het programma duurt van 14.00 tot 16.00 uur. Deelname is gratis. Ook partners en andere belangstellenden zijn welkom. De Brug is rolstoeltoegankelijk en parkeren is gratis. De Brug is per bus bereikbaar met lijn 8, uitstappen bij Euterpeplein. Voor het bijwonen van Longpunt is het lidmaatschap van het Longfonds niet verplicht. Informatie via  longpuntamersfoort@longfonds.nl of tel. (033) 43 41 295 (Sercicelijn Longfonds).

Het wordt een bijeenkomst waar tijd en aandacht is voor ieders persoonlijke verhalen, ervaringen en ideeën. Er is uitleg over de veranderingen en we bespreken of u zelf de weg in al die veranderingen kunt vinden. Krijgt u (nog wel) de zorg die u nodig heeft? Wat gaat goed en minder goed? En in welke gemeente? Zijn al die veranderingen eigenlijk ook van toepassing als u nu nog niet hulpbehoevend bent? Waar eindigt precies de verantwoordelijkheid van zorgverleners en gemeentelijke instanties en waar begint uw eigen verantwoordelijkheid als chronisch zieke? Of andersom!

Ook de communicatie met zorg- en welzijnswerkers komt aan de orde: hoe kunt u (beter) opkomen voor uw eigen behoeften en belangen? Hoe brengt u over wat u zelf nog kunt, wat u zelf nog wilt én wat u nodig heeft van anderen? Hoe zit het eigenlijk met ‘begrip’ en wie kan er met u meedenken en u bijstaan? Hoe bereid u zich op gesprekken voor, bijvoorbeeld met de gemeente?